RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Šalát ŠANI

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 27330      podpora 10.8.2016
Šalát ŠANI
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Zelenina, ovocie, mäso, cibuľka. Nie je to najlacnejší šalát, ale od prívlastku "najlepší šalát" rozhodne nemá ďaleko - v chladničke nevydrží

Zloženie:
600g kuracie prsia
5ks veľká mrkva
2 menšie alebo jednu veľkú (červené) cibule
2 malé konzervy lúpaných mandariniek v mierne sladkom náleve
1 biely smotanový jogurt (200ml)
cca 250ml majonézy
1 konzerva kukurice (Bonduelle, alebo Lidl je OK)
1 pl sójovej omáčky (čím lepšia, tým lepšia)


Postup:
Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska, mäso na pásiky tak 1 cm hrubé. Do hrnca dáme variť vodu. Pridáme 1 čl soli. Keď voda zovrie, hodíme tam mrkvu a mäso a varíme tak 25-30 minút (aby sa mrkva nerozvarila a mäsko bolo mäkké).
Medzitým si nakrájame cibuľku na jemno, trošku osolíme a necháme „vyprchať“. Keď sa nám mäsko a mrkva uvaria, necháme vychladnúť. Mäsko nakrájame na menšie "šalátoidné" kúsky, pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme pár minút postáť. Mrkvu pretlačíme cez mriežku, čo ňou pučíme zemiaky na šalát. Dáme spolu do jednej misky. Pridáme kukuricu (bez šťavy), cibuľku, olúpané mandarinky (bez šťavy), majonézu, jogurt a poriadne zamiešame vidličkou, aby sa mandarínky "rozbili" na slzičky. Dáme zachladiť do chladničky s aktivovaným nástražným systémom. A podávame s opraženou chrumkavou žemličkou, alebo nakrájanou opraženou bagetou. Trvanlivosť to má krátku, ešte nikto to nedokázal po ochutnaní vložiť naspäť do chladničky. Chuck Norris sa o to dva krát pokúsil a raz sa mu to skoro podarilo, ale po opätovnom vložení do chladničky to okamžite zase vybral, takže to sa neráta :-)

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...