RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Kukurično zemiaková, smotanovo zamatová, hustá krémová polievka

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 3523      podpora -
Kukurično zemiaková, smotanovo zamatová, hustá krémová polievka
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Niekedy na obed stačí takáto kukuricová polievka. Táto je sýta, hustá, druhý chod ani netreba - ideálna desiatová polievka

Zloženie:
500g mrazenej kukurice,
1 štandartná konzerva (340g) kukurice Bonduelle,
2 cibule,
2 stredne veľké zemiaky,
150 ml smotany na šľahanie,
1,5 l vývaru (môže byť aj z bujónu),
2-3 PL masla.

Postup:
Na masle opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme ju až kým nechytí farbu do žlto-hneda. Pridáme mrazenú kukuricu, minútku ešte popražíme a podlejeme VRIACIM vývarom. Varíme na miernom ohni 15 minút.

Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame na 1cm malé kocky a dáme variť do vriacej osolenej vody (áno, na druhom plameni)

Ku kukurici pridáme smotanu a ponorným mixérom dôkladne rozmixujeme 5-8 minút. Precedíme cez oceľové sitko - tu treba aj trošku pasírovať - pomôcť tekutine dostať sa cez sitko. Pridáme 1/2 čl soli (už samotný vývar je ochutený). Ak je napriek tomu málo slaná, môžeme (si) ešte prisoliť :-)

Z druhého hrnca teraz zlejeme vodu zo zemiakov a zemiaky pridáme do scedenej polievky. Do polievky pridáme aj kukuricu Bonduelle. Pri podávaní môžeme osviežiť balzamikovým octom, alebo balzamikovou omáčkou.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...