RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Bylinkové maslo (s medvedím cesnakom)

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 49379      podpora 11.4.2016
Bylinkové maslo (s medvedím cesnakom)
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Medvedí cesnak sa dá uskladniť viacerými spôsobmi, toto je jeden z nich.

Zloženie:
1 obyčajné 82%-tné maslo (250g) (žiadna Rama, Perla, Veto a ani iné chemicky upravené oleje)
riadna hrsť umytého osušeného a nasekaného medvedieho cesnaku.

Postup:
Medvedí cesnak si umyjeme a papierovými utierkami osušíme. Nakrájame ho PORCELÁNOVÝM nožom, alebo kvalitným oceľovým. Porcelánový je však lepší, lebo nespôsobuje oxidáciu listov.

Maslo rozpustíme v rúre (stačí na 5 minút dať pri teplote 80 stupňov - nech sa riadne rozpustí). Teraz primiešame nakrájaný medvedí cesnak a na 10 minút dáme do chladničky - nech nám trošku stvrdne (maslo s cesnakom). Po 10 minútach dáme na stôl potravinovú fóliu a maslo na ňom rozotrieme do tvaru obdĺžnika rozmerov cca 15*25 cm. Hrúbka bude okolo 5-6 mm. Pomocou fólie zrolujeme do valčeka, dáme na rovnú podložku (doštička na krájanie mäsa a zeleniny) a dáme do chladničky.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...