RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Nugátový čokoládový cheesecake (čískejk)

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 17847      podpora 12.8.2016
Nugátový čokoládový cheesecake (čískejk)
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Ak máte chuť na skutočne čokoládový koláčik a žiadne mdlé hnedé hmoty, skúste tento

Zloženie:
Korpus:
cca 200g kakaových sušienok (Ja som použil ZLATÉ DERBY - OPAVIA)
100g klasického masla
štipka soli

Plnka
300g Nutella
300g Mascarpone
štipka soli (zvýrazní chuť čokolády)

Vrch + dekorácia
mix orieškov (150-200g) (kešu, mandle, lieskovce)
Pikao - zahustené kakao
Jesenka (Piknik) - zahustené mlieko

Postup:
Sušienky postrúhame na strúhanku, pridáme roztopené maslo a štipku soli. Dobre vymiešame a utlačíme na spodok a dno formy na cheesecake. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180% celých 7 minút. Necháme vychladnúť.

Kým ešte máme teplú rúru, šupneme tam na 5-10 minút oriešky - tuto to naozaj odsledujte, lebo aj 30 sekúnd vie spraviť šarapatu a rúra Vám nič nedá zadarmo a bez námahy - hlavne nie oriešky. Ak oriešky začnú chytať farbu, vypneme rúru a vyberieme oriešky na studený tanier

Nutellu a mascarpone by sme mali mať mimo chladničky aspoň 2 hodiny. Nutellu samozrejme aj celý deň. Vymiešame ich spolu - opatrne. Najprv to pôjde trošku ťažšie (nič nie je zadarmo), ale potom už to ide pekne ľahko. Vymiešanú zmes dáme do upečeného vychladnutého korpusu a dáme do chladničky trošku stuhnúť.

Vychladené oriešky rozložíme na stuhnutý krém a po naservírovaní ešte pokvapkáme Pikaom a Jesenkou.

TIP: Keď Vám vychladnú lieskovce, pošúchajte ich medzi dlaňami, zbavíte sa slušného množstva šupiek. Oriešky určite pred použitím opražte, Získajú neporovnateľne lepšiu chuť.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...