RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Vyprážané zemiaky

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 32091      podpora 27.7.2016
Vyprážané zemiaky
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Na posedenie, na zobkanie, dobré pre mäsožravcov aj pre vegetariánov.

Zloženie:
- zemiaky podľa chuti (Na type nezáleží - A,B,C, ...)
- niečo na ochutenie (Ja používam moju domácu vegetu)

TROJOBAL
- hladká múka (do hlbokého taniera),
- 3 vajíčka + 1 dl mlieka (druhý tanier)
- strúhanka /ak nemáte, tak prézle :-) (tretí tanier)

Postup:
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a surové nakrájame na tenké (asi 1 cm) kolieska. Koliesko je v tomto prípade aj nepravidelný oválik - nemusí byť presné. okoreníme, obalíme v múke, vajíčku, strúhanke a opražíme z oboch strán do želanej farby. Vyprážame pomaly, na slabom ohni. Vždy si očistíme len toľko zemiakov, koľko sa nám dá na jeden krát obaliť a vypražiť, lebo zemiaky púšťajú vodu a môžu očernieť.

Samozrejme aj tu môžeme aplikovať fintu "FŇ":
Na vedľajšom horáku nám vrie voda a keď vyberieme hotový zemiak z panvice, ponoríme ho na 2-3 sekundy do vriacej vody. Zemiak nám zašuští a zbaví sa prebytočnej masti oveľa účinnejšie, ako papierovou servítkou. Vriaca voda sa zo zemiaku do pár sekúnd vyparí a neostanú mokré.

Netrpí žlčník a keď tých zemiakov nezjeme za celý hrniec, tak ich môžeme aj počas diéty (žlčníkovej), napriek tomu, že sú vyprážané :-)

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...