RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Zemiakové syrové pagáče

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 63789      podpora 24.7.2016
Zemiakové syrové pagáče
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Ľahké, nadýchané, vydržia čerstvé aj 2-3 dni. Ak ich zamrazíte, tak aj mesiac :-)

Zloženie:
250g hladká múka
250g polohrubá múka
250g zemiakov uvarených v šupke
350 ml vlažného až teplého mlieka
100ml oleja
2 žĺtky
2 čl soli
2 čl cukru
sušené droždie (7g sáčok)
strúhaný parmezánovitý syr (tvrdý slaný)

Na potretie - na vrch
1 vajce vyšľahať
nasucho opražený sezam
nasucho opražené slnečnicové semiačka
strúhaný syr (mak, rasca, ...)

Postup:
Máte domácu pekáreň na chleba ?

ANO:
Najjednoduchšie je všetky suroviny na pagáče (okrem zemiakov uvarených v šupke) dáme do domácej pekárničky a zvolíme program KYSNUTÉ CESTO. Hotové samo za 1,5 hod.

NIE:
Kto nemá, tak 3-4 PL múky (to je jedno ktorej) zamiešať vo vlažnom mlieku s vodou, nasypať kvasnice, posypať cukrom a na teplom (nie prehnane teplom) mieste nechať 30 minút podkysnúť. Následne pridať zvyšnú múku a ostatné ingrediencie, vypracovať vláčne cesto a znova nechať podkysnúť 30-40 minút.

POKRAČUJEME.
Cesto vyvaľkáme do obdĺžnikového tvaru na hrúbku 1-1,5 a vychladnuté zemiaky uvarené v šupke nastrúhame na rozvaľkané cesto. Cesto preložíme (zakryjeme nastrúhané zemiaky) a nastrúhame parmezád (Grana Padano, Pecorino, ...). Znova preložíme a necháme 15-20 minút podkysnúť. Rozvaľkáme na cca 2 cm a znova preložíme na 2-3 krát - koľko sa dá. Znova necháme podkysnúť 15-20 minút. Naposledy rozvaľkáme na hrúbku cca 1-1,5 cm. Vrch jemne prejdeme systémom CIK-CAK veľmi ostrým nožom a vykrajujeme pagáčiky želanej veľkosti. Potrieme vajíčkom, posypeme vybranou posýpkou (sezam, slnečnica, mak, rasca, ...) a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov tak 15 minút. Viac netreba. Nechajte vychladnúť a uložte do umelohmotnej krabice.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...