RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Malinový hriech

autor: hucko (kuchtík)      body: 6      zobrazenia 14381      podpora 14.9.2016
Malinový hriech
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Malinový krém a k tomu maliny s bielou čokoládou, toto jednoducho neide odignorovať :-)

Zloženie:
Korpus:
200g maslové sušienky sušenky
125g masla

Malinová vrstva
200g dobrej bielej čokolády
300g mäkký tvaroh
100g kyslá smotana
100g mascarpone
100g kr. cukor
cca 3PL malinového sirupu
250g čerstvé maliny

500g smotany na šľahanie
40g vanilkového cukru (to sú 2 sáčky)
2 stužovače na šľahačku (na 500g smotany)

Postup:
Korpus:
Sušienky rozdrvte na strúhanku (buď nastrúhať, alebo v sáčku riadne potĺcť - preferujem strúhanie. Pridajte roztopené maslo a rovnomerne rozložte na spodok tortovej formy. Na 7 minút to dajte do rozpálenej rúry (180stupňov). Nechajte vychladnúť a následne ešte v chladničke aspoň hodinku (kuknite si zatial jednu časť NCIS).

Malinová vrstva:
Čokoládu rozpustíme ned vodným kúpelom (do menšieho hrnca dáme vodu, necháme zobrieť a keď voda vrie, vložime tam kastról s čokoládou (čokoláda nie do vody :-) ).

Tvaroh, smotanu, mascarpone, cukor, sirup dôkladne vymiešame. Primiešame roztopenú bielu čokoládu a dve tretiny malín (zopár si ich necháme na ozdobenie) vmiešame, aby sme maliny rozbili, ale zase, aby trošku ostali aj v kuse, aby "maramorovali". Pridáme na vychladený korpus a šup do chladničky aspon na dve hodiny.

Smotanu vyšľaháme so stužovačom a cukrom do pevnej šľahačky a pridáme na malinovú vrstvu. Ozdobíme malinami a hodinka v chladničke tomu len prospeje.

Zavolajte kamarátku na kávu a vynechajte cukor. S touto tortou je to ideálna kombinácia.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...