RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)


Plnená grilovaná paprika

autor: bala        počet získaných bodov: 5
Plnená grilovaná paprika
Pridávam do kategórie zelenina, aj keď je plnená okrem iného aj šunkou :)

Zloženie:
10 ks paprika najlepšie aj zo stonkou
10 ks syr trojuholníkový lunex, karička...
10 plátkov šunka
150 g niva syr

Marináda:
2 ČL na jemno mletá bazalka, saturejka, oregano
3 - 4 strúčiky cesnaku
2 PL olivový olej
1 ČL vegeta (nemusí byť)
1 PL horúca voda

Postup:
Z umytej papriky opatrne vykrojíme semienka najlepšie aj so stonkou - budeme potrebovať neskôr na zatvorenie. Pekne to potom vyzerá pri servírovaní. Cesnak roztlačíme a z uvedených ingrediencií zmiešaním pripravíme marinádu. Do každej papriky nalejeme primerané množstvo marinády tak, že ňou celé vnútro otáčaním napustíme. A začneme plniť. Najskôr vložíme do papriky lunex, potom šunku a nakoniec niva syr. Naspäť zatvoríme vykrojeným paprikovým kúskom. Takto naplníme postupne všetky papriky. Ak máme väčšie papriky, náplň zvýšime. Nakoniec ich potrieme zbytkom marinády a môžeme grilovať na 180 stupňov asi 15 - 20 - 30 minút podľa veľkosti papriky. Počas grilovania treba otočiť.

Vytlačiť recept


danicac    (id: 219)    (5.8.2013 o 08:36)   
Pre tých, čo nedržia dietu by som doporučovala dať namiesto šunky do papriky 3 koliečka klobásky. Dostane to pikantnejšiu chuť.
Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...