RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)


Pečená krkovička

autor: janka1967        počet získaných bodov: 8
Pečená krkovička
Receptov na pečené mäso je niekoľko a každá gazdinka má ten svoj obľúbený. Môj je tento.

Zloženie:
Bravčová krkovička
soľ
cesnak
rasca (najradšej drvená)
cibuľa 2-3

Postup:
Bravčovú krkovičku v celku umyjeme a poriadne prešpikujeme cesnakom. Osolíme, posypeme rascou. Cibuľu nakrajáme na kolieska 3 veľké (zvyknem dať 2 žlté a 1 červenú alebo bielu cibuľu). Do vhodného pekáča dám trošku masti, sprudka celú krkovičku osmahnem, nech sa pekne mäso zatiahne, vyberiem, pridám cibuľu, orestujem, vložím naspäť krkovičku, trošku podlejem vodou a nechám dusiť cca 20 minút. Potom pokrievku dáme nabok a mäso dopekám v rúre, pekne do chrumkava, cca 1 hodinu, za občasného polievania. Mäso ostáva mäkke, šťavnaté. Vhodnou prílohou je kyslá dusená kapusta a domáca parená knedľa.

Vytlačiť recept


Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...