Chilli jam

Chilli jam

Chilli džem Neskutočne dobré na mäsko, cestoviny, pizzu, alebo len tak studená omáčka k čipsom. 1 kg paprika červená (hmotnosť po očistení)0,5 kg jahody0,5 kg cukru (ale môže byť aj menej)0,5 dl šťava z grepu (konzervuje)2 ks HABANERO štandardnej veľkosti Jahody...

Bylinkové maslo na ryby

Bylinkové maslo na ryby

Bylinkové maslo Nie je to také ťažké. Recept na bylinkové maslo je jednoduchý 250 g maslanastrúhaná kôra z dvoch biocitrónovza hrsť kôpru (najemno nasekať)1 čl citrónovej šťavyštipka soli najprv necháme v rúre pri teplote 50-60 stupňov rozpustiť maslo - stačí do...

Farebný čučoriedkový cukor

Farebný čučoriedkový cukor

Farebný čučoriedkový cukor Poprášte farebným cukrom Vaše hotové koláčiky. 15 g čerstvých čučoriedok (1 PL)200 g kryštálový cukor Možno máte doma taký ten mixér, kde sú v spodnej nádobe dva nože, ktoré rozmixujú všetko, čo dáte do nádoby. Tak tento budete potrebovať....

Bylinkové maslo (s medvedím cesnakom)

Bylinkové maslo (s medvedím cesnakom)

Medvedí cesnak sa dá uskladniť viacerými spôsobmi, toto je jeden z nich. 1 obyčajné 82%-tné maslo riadna hrsť umytého osušeného a nasekaného medvedieho cesnaku. (250g, žiadna Rama, Perla, Veto a ani iné chemicky upravené oleje) Medvedí cesnak si umyjeme a papierovými...

Vinegrette

Vinegrette

Vinegrette Ide o olejovo-octový nálev francúzskeho pôvodu (ktorý sa používa ako dresing na listové šaláty, ale používam ho aj na surovú strúhanú zeleninu - mrkvu alebo celer alebo na varené strukoviny nastudeno s cibuľkou, výborný je s avokádom a dokonca mi chutí aj...

Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku Funkčné jedlo. Dve muchy jednou ranou (a možno aj viacej). Zasýti, je vynikajúce a detoxikuje organizmus, upravuje trávenie. medvedí cesnak80 g kešu oriešky (alebo iné nesolené)1 dl olivového olejahrsť strúhaného parmezánusoľ Bylinu umyjeme...

Domáca feferónová nátierka

Domáca feferónová nátierka Papriková nátierka a vajíčkový chlieb. Jedna z radostí života. 1 kg cesnak1 kg petržlen1 kg červených feferónov40 dkg soli (môže byť aj trochu menej)1 ks červená kápia Všetko očistiť a zomlieť na mäsovom mlynčeku (najmenšie sitko), pridáme...

Garam masala

Garam masala

Garam masala Veľmi aromatická indická zmes, používaná hlavne pri grilovaní a pečení. 20 g rímskej rasce20 g celého čierneho korenia20 g celej škorice5 g koriandrových semien15 g hnedého kardamónu10 g klinčekov1 muškátový oriešok (nastrúhať - nepražiť)10 g sušeného...

Arabská cesnaková pasta

Arabská cesnaková pasta Cesnaková majonéza - cesnakový deep. Ničím nenapodobiteľná pasta - ideálna k pečenému mäsu. 2 celé hlávky cesnaku (ak sú menšie, môžu byť kľudne aj 3)zhruba 1 (5 dl olivového oleja)1-2 čl citrónovej šťavy (podľa chuti) Cesnak, očistíme,...

Zmes korenia na prípravu baranieho mäsa

Zmes korenia na prípravu baranieho mäsa 10 g majorán5 g čierne mleté korenie5 g ďumbier mletý5 g rasca mletá5 g muškátový kvet (mletý) Vysušené korenie sa zomelie, podľa potreby sa preoseje a uloží sa do vhodných nádob. Zmes sa používa na prípravu pokrmov z prednej...

Zmes korenia na prípravu cestovín

Zmes korenia na prípravu cestovín 10 g biele korenie mleté5 g tymian mletý5 g oregano10 g rozmarín10 g šalvia10 g bazalka Jednotlivé druhy korenia sa zomelú alebo roztlčú na prášok, podľa potreby sa preosejú a uložia sa do dobre uzatvárateľnej a tesniacej nádoby. Zmes...

Zmes korenia na prípravu pokrmov z hydiny

Zmes korenia na prípravu pokrmov z hydiny 10 g čierne mleté korenie5 g nové korenie5 g ďumbier5 g muškátový oriešok strúhaný5 g tymian mletý5 g paprika mletá Všetky uvedené druhy najemno zomletého korenia, muškátový oriešok sa strúha, sa zmiešajú a preosejú.Pripravená...

Podeľ sa s nami o svoje recepty!