RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)




Nedávno tu pribudlo

Kuracie stehná v jemnej vínovo - smotanovej omáčke so šampiňónmi  Kuracie stehná v jemnej vínovo - smotanovej omáčke so šampiňónmi
kategória: hydina
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 16.1.2017
Recept na veľmi chutné šťavnaté kuracie stehná v jemnej vínovo - smotanovej omáčke so šampiňónmi.
Bravčová panenka v slaninovom kabátiku s vínovo - smotanovou hubovou omáčkou Bravčová panenka v slaninovom kabátiku s vínovo - smotanovou hubovou omáčkou
kategória: bravčové
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 15.1.2017
Bravčová panenka je pochúťkou, ktorú chuťovo výborne doplní vínovo - smotanová omáčka s hnedými šampiňónmi.
Neskutočne šťavnaté pečené kačacie prsia Neskutočne šťavnaté pečené kačacie prsia
kategória: hydina
autor: hucko (kuchtík), počet bodov: 6, pridaný: 10.1.2017
Rýchlovka a neskutočne jemná úprava kačacej flákoty
Čokoládový vianočný koňak Čokoládový vianočný koňak
kategória: miešané alkoholické
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 6.1.2017
Na Vianoce si radi pochutnávame na hustom pravom čokoládovom koňaku z kvalitnej čokolády.
Nepečený gaštanový krémeš Nepečený gaštanový krémeš
kategória: Nepečené zákusky
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 3.1.2017
Recept na jednoduchý, jemný a veľmi chutný nepečený gaštanový krémeš.
Vianočný vaječný koňak Vianočný vaječný koňak
kategória: miešané alkoholické
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 3.1.2017
Vaječný koňak robievam z čistého liehu, ktorý nariedim na 40% - tný, teraz som použila 40% -tný rum a koňak som uvarila z vanilkového pudingu, má výbornú jemnú chuť a patričné grády.
Novoročná sladko - kyslá šošovicová polievka s údenou klobásou Novoročná sladko - kyslá šošovicová polievka s údenou klobásou
kategória: husté
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 2.1.2017
U nás je tradíciou Novoročná polievka zo šošovice , spája sa s predstavou, že v Novom roku budeme mať veľa peňazí, koľko je šošovice v polievke, ale ide hlavne o výbornú chuť :-)
Originál židovské macesové knedličky do polievky Originál židovské macesové knedličky do polievky
kategória: halušky
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 14.12.2016
Macesové knedličky sa dávajú do Zlatej slepačej polievky - Goldene joich. Sú spájané so židovským sviatkom Pesach, čo je židovská Veľká noc, ale pripravujú sa aj kedykoľvek inokedy. Dakujem židovskému šéfkuchárovi, ktorý ma ich naučil variť, ako aj z
Zlatá slepačia polievka - Goldene joich - židovský penicilín Zlatá slepačia polievka - Goldene joich - židovský penicilín
kategória: hydina
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 14.12.2016
Ide o skvost tradičnej židovskej kuchyne, túto polievku ma naučil variť osobne jeden židovský šéfkuchár svojou technologiou, recept pridávam s jeho láskavým súhlasom a zároveň mu vyslovujem moje podakovanie za recept.
Pečeňová židovská paštéta Pečeňová židovská paštéta
kategória: špeciality
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 14.12.2016
Tento recept je z výpiskov mojej mamy, ktorá sa ho naučila od Židov, pripravuje sa z pečene kukuricou vykŕmenej husy.
Morčacie stehno horné na zeleninke glazovanej na pomarančoch Morčacie stehno horné na zeleninke glazovanej na pomarančoch
kategória: hydina
autor: hucko (kuchtík), počet bodov: 6, pridaný: 13.12.2016
dusené pečené stehno a k tomu zvieža zelenina na pomaranči - skúste a neoľutujete.
Závan leta v zime Závan leta v zime
kategória: Nepečené zákusky
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 13.12.2016
Veľmi chutná nepečená nepresladená a osviežujúca torta, ktorou sa zavďačíte svojim milovaným aj v zime.
Sviatočná nedeľná polievka z perličky Sviatočná nedeľná polievka z perličky
kategória: hydina
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 12.12.2016
Vynikajúca voňavá sviatočná polievka zo sliepky domácej perličky, perlička je u nás menej známa, avšak už dávno hojne chovaná domestikovaná hydina, ktorá pochádza pôvodne z Afriky.
Domáca bravčová masť a oškvarky z rúry Domáca bravčová masť a oškvarky z rúry
kategória: špeciality
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 12.12.2016
Tento výborný recept sa od klasického spôsobu škvarenia masti a prípravy oškvariek líši tým, že masť sa vytápa v rúre dlhšie pri nižšej teplote ako obvykle, pričom netreba vôbec miešať suroviny.
Kuracia pečeň na smotane s haluškami Kuracia pečeň na smotane s haluškami
kategória: hydina
autor: hucko (kuchtík), počet bodov: 5, pridaný: 8.12.2016
Kuracia pečeň obsahuje veľa železa, kyseliny listovej a zinku, takže je vhodná najmä pre ľudí, ktorí jedia málo mäsa. Tieto živiny totiž pomáhajú pri tvorbe červených krviniek.
Pečený kohút Pečený kohút
kategória: hydina
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 8.12.2016
Recept na veľmi chutné sviatočné jedlo pripravené z domáceho kohúta.
Najjednoduchšia mäsová roláda Najjednoduchšia mäsová roláda
kategória: mix
autor: hucko (kuchtík), počet bodov: 5, pridaný: 5.12.2016
Rozpadáva sa Vám Roláda, rozvarí, rozpečie, vypečie ? vytečie ? Skúste túto, je jednoduchá, ako JEDNODUCHÁ MÁRIA
Losos na masle so sladkými kalerábovými rezancami. Losos na masle so sladkými kalerábovými rezancami.
kategória: losos
autor: hucko (kuchtík), počet bodov: 5, pridaný: 5.12.2016
Kapor to nie je (našťastie), ale ako ryba na Vianoce poslúži dokonale.
Jahňacie guľky so syrovou čiapočkou v paradajkovej omáčke s cuketou Jahňacie guľky so syrovou čiapočkou v paradajkovej omáčke s cuketou
kategória: jahňacie
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 5.12.2016
Môj vlastný recept na veľmi chutné výdatné a pomerne rýchle jedlo s arabským korenením, ktoré je krásne voňavé s pikantnou chuťou, zasýti a zahreje.
Polievka z kohútich drobov Polievka z kohútich drobov
kategória: vývary
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 29.11.2016
Ide o veľmi silný a nádherne voňavý vývar z kohútich drobov, korenín a zeleniny.
Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...