RECEPTY

mäso (260)
ryby a more (22)
bezmäsité (217)
šaláty a nátierky (88)
polievky (63)
omáčky a marinády (7)
sladké pečenie (346)
slané ňamky (32)
chlieb-pečivo (23)
zaváraniny (22)
nápoje (38)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



pikantné kuracie krídelká

autor: gucky (konzument)      body: 5      zobrazenia 5493      podpora -
pikantné kuracie krídelká
Pozrite si všetky recepty užívateľa gucky (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Pri tomto postupe sa kuracie krídelká neochucujú PRED PEČENÍM, ale až TESNE PO ŇOM. Všetky chute sú preto oveľa intenzívnejšie. Tento recept spravíte minimálne 2x po sebe. Raz pri skúške a druhý krát, keď zavoláte kamarátov na návštevu.

Zloženie:
10-12 celých kuracích krídel
80-100g poloroztopeného masla (ozajstného, nie z ropy)
1-2 strúčiky cesnaku,
60 ml pikantnej omáčky,
1/2 lyžičky soli,

Postup:
Aby boli krídelká dobré a šťavnaté, musíme ich pred samotným pečením tepelne pripraviť. Ideálne je použiť iba tie časti, kde je mäsko a tú tretiu použiť na vývar, alebo polievku. Zvyšné dve časti rozdelíme a v parnom hrnci ich "paríme" 10-15 minút - viac nie.

Krídelká necháme trošku vychladnúť a obschnúť a prikryté necháme v chladničke aspoň hodinku. Rúru na pečenie si predhrejeme na 220°C a krídelká dáme na 20 minút upiecť. Po 20 minútach vyberieme, poobraciame a pečieme ďalších 20 minút.

Kým sa nám krídelká pečú, dôkladne rozmiešajte rozpučený cesnak, maslo, pikantnú omáčku a soľ. Je dôležité, aby sa krídelká vložili do tejto marinády OKAMŽITE po vytiahnutí z rúry. Všetky chute marinády ostanú pečením nezmenené a horúce pečené krídelká do seba nasajú všetky potrebné chute.

Vytlačiť recept




 

Inšpirujte sa





ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...
Dá sa opiť z pokrmu, v ktorom bol tepelne upravený alkohol ?
Koľko percent alkoholu ostane v jedle po rôznych spôsoboch tepelnej úpravy ?
celý článok...
Kapusta
Kapusta zo súdka
celý článok...