RECEPTY

mäso (181)
ryby a more (18)
bezmäsité (181)
šaláty a nátierky (75)
polievky (51)
omáčky a marinády (7)
sladké pečenie (289)
slané ňamky (23)
chlieb-pečivo (15)
zaváraniny (14)
nápoje (32)
ochucovadlá (10)



Posledné recepty


Bravčovo karfiolové mäsové guľky so špenátovým zemiakovým pyré.
Nevšedné jedlo na všedný stôl. Bielkoviny a železo - ideálny stavebný materiál pre nastávajúce maminky.

Medovníčky stále mäkké
Vianočné medovníčky budú mäkké od začiatku. Nesmiete ich ale spáliť - to už nezmäknú ani Chuckovi Norrisovi :-)

Základný recept na piškótový korpus
Krásny, mäkký piškótový korpus je základom pre tisíce múčnikov. Takto sa vám VŽDY PODARÍ.

Crème brûlée (Creme brulee)
Francúzska špecialita, ktorú poznajú aj pod názvom Crema Catalana alebo Crema de Sant Josep.

Vzduchom pečené kurča so špenátovou ryžou
Chrumkavá kožtička, fajná ryža, akurátne opečené zemiaky. Myslím, že to stojí za archivovanie.


Partneri (abc...)



pikantné kuracie krídelká

autor: gucky (konzument)        počet bodov: 5        počet zobrazení od 10.11.2013: 1322
pikantné kuracie krídelká
Pozrite si všetky recepty užívateľa gucky (konzument)





Chcete dostávať skutočné recepty od skutočných ľudí na svoju FB stenu ?
Pridajte sa ku nám ÚPLNE ZADARMO

Recept

Pri tomto postupe sa kuracie krídelká neochucujú PRED PEČENÍM, ale až TESNE PO ŇOM. Všetky chute sú preto oveľa intenzívnejšie. Tento recept spravíte minimálne 2x po sebe. Raz pri skúške a druhý krát, keď zavoláte kamarátov na návštevu.

Zloženie:
10-12 celých kuracích krídel
80-100g poloroztopeného masla (ozajstného, nie z ropy)
1-2 strúčiky cesnaku,
60 ml pikantnej omáčky,
1/2 lyžičky soli,

Postup:
Aby boli krídelká dobré a šťavnaté, musíme ich pred samotným pečením tepelne pripraviť. Ideálne je použiť iba tie časti, kde je mäsko a tú tretiu použiť na vývar, alebo polievku. Zvyšné dve časti rozdelíme a v parnom hrnci ich "paríme" 10-15 minút - viac nie.

Krídelká necháme trošku vychladnúť a obschnúť a prikryté necháme v chladničke aspoň hodinku. Rúru na pečenie si predhrejeme na 220°C a krídelká dáme na 20 minút upiecť. Po 20 minútach vyberieme, poobraciame a pečieme ďalších 20 minút.

Kým sa nám krídelká pečú, dôkladne rozmiešajte rozpučený cesnak, maslo, pikantnú omáčku a soľ. Je dôležité, aby sa krídelká vložili do tejto marinády OKAMŽITE po vytiahnutí z rúry. Všetky chute marinády ostanú pečením nezmenené a horúce pečené krídelká do seba nasajú všetky potrebné chute.

Vytlačiť recept





Čo so zbytkami v kuchyni, alebo ako neplytvať potravinami.
Zbytky v kuchyni
celý článok...
Černice
par zaujimavých informacii o tomto dobrom ovocíčku
celý článok...
Ako olúpať vajce za par sekund?
koniec starosti s lúpanim vajec
celý článok...
Čo by ste mali vediet o jedle?
5 veci ktore zrejme neviete o jedle
celý článok...
Odstredivka na šalát
Odstredivka na šalát - nedocenený pomocník v domácnosti
celý článok...