RECEPTY

mäso (211)
ryby a more (19)
bezmäsité (186)
šaláty a nátierky (79)
polievky (56)
omáčky a marinády (7)
sladké pečenie (306)
slané ňamky (23)
chlieb-pečivo (15)
zaváraniny (14)
nápoje (33)
ochucovadlá (10)


Najväčšia a najlepšia pizza v meste (BB)

Ku každej pizzi kofola zadarmo


Posledné recepty


Dusená krkovička v horčicovo-medovej omáčke
keď sa povie krkovička, napadne nás typické české jedlo s knedlou a kapustou :) trošku experimentu a krkovička nadobudla úplne iný rozmer a celkom zaujímavý :)

Zdrave diétne palacinky
Zdravé palacinky, ako ich možno ešte nepoznáte

karfiolovo-pórová krémová polievka
Polievka je základ a ak je ešte aj rýchlo hotová a chutná, tak spokojnosť bude zaručená

Plnené pečené kura (bez kostí) s varenými zemiakmi opečenými na jarnej cibuľke
Pri tomto jedle som si zaspomínala na svoje detstvo :) dodnes ľutujem, že nemám presný recept na plnku, ktorú robila moja babka, jej plnené kura bolo bezkonkurenčné :)

Morčacie krky dusené v rúre v jenskej mise
Morčacie krky patria medzi dosť podceňované kusy, no je okolo nich neuveriteľné množstvo mäska a keďže je to mäsko pri kosti, patrí medzi najlepšie.


Partneri (abc...)



pikantné kuracie krídelká

autor: gucky (konzument)        počet bodov: 5        počet zobrazení : 1830
pikantné kuracie krídelká
Pozrite si všetky recepty užívateľa gucky (konzument)





Chcete dostávať skutočné recepty od skutočných ľudí na svoju FB stenu ?
Pridajte sa ku nám ÚPLNE ZADARMO

Recept

Pri tomto postupe sa kuracie krídelká neochucujú PRED PEČENÍM, ale až TESNE PO ŇOM. Všetky chute sú preto oveľa intenzívnejšie. Tento recept spravíte minimálne 2x po sebe. Raz pri skúške a druhý krát, keď zavoláte kamarátov na návštevu.

Zloženie:
10-12 celých kuracích krídel
80-100g poloroztopeného masla (ozajstného, nie z ropy)
1-2 strúčiky cesnaku,
60 ml pikantnej omáčky,
1/2 lyžičky soli,

Postup:
Aby boli krídelká dobré a šťavnaté, musíme ich pred samotným pečením tepelne pripraviť. Ideálne je použiť iba tie časti, kde je mäsko a tú tretiu použiť na vývar, alebo polievku. Zvyšné dve časti rozdelíme a v parnom hrnci ich "paríme" 10-15 minút - viac nie.

Krídelká necháme trošku vychladnúť a obschnúť a prikryté necháme v chladničke aspoň hodinku. Rúru na pečenie si predhrejeme na 220°C a krídelká dáme na 20 minút upiecť. Po 20 minútach vyberieme, poobraciame a pečieme ďalších 20 minút.

Kým sa nám krídelká pečú, dôkladne rozmiešajte rozpučený cesnak, maslo, pikantnú omáčku a soľ. Je dôležité, aby sa krídelká vložili do tejto marinády OKAMŽITE po vytiahnutí z rúry. Všetky chute marinády ostanú pečením nezmenené a horúce pečené krídelká do seba nasajú všetky potrebné chute.

Vytlačiť recept





Dá sa opiť z pokrmu, v ktorom bol tepelne upravený alkohol ?
Koľko percent alkoholu ostane v jedle po rôznych spôsoboch tepelnej úpravy ?
celý článok...
Kapusta
Kapusta zo súdka
celý článok...
Cvikla
Žiarivý životabudič
celý článok...
Kým kvitne baza
Magická i liečivá rastlina
celý článok...
Koľko poznáme druhov múky
Veľká múčna rodina :-)
celý článok...