RECEPTY

mäso (174)
ryby a more (17)
bezmäsité (175)
šaláty a nátierky (73)
polievky (49)
omáčky a marinády (6)
sladké pečenie (279)
slané ňamky (23)
chlieb-pečivo (15)
zaváraniny (14)
nápoje (32)
ochucovadlá (10)



Posledné recepty


Tak syrový, tak šťavnatý ideálny k vínku, pivku, alebo na piknik.
Kysnuté cesto je dobré aj na syrové koláče :-)

Ražniči s kyslou kapustou pripravenou na karameli.
Milujem kyslú kapustu a rozmýšľam, kde si ju neviem predstaviť.

Tvarohové batôžteky (aj na cestu)
Pred 30 rokmi ich robila moja stará mama. Dnes ich robím ja.

Pekárove rožky
Domáce rožky. Ak máte radi tie gumenné z vaty, kde je viac dier, ako rožka, tak tieto ani neskúšajte

Crinkles cintron
Vyskúšajte niečo nové. Citrón je jednou z obľúbených prísad do múčnikov.


Partneri (abc...)



pikantné kuracie krídelká

autor: gucky (konzument)        počet bodov: 5        počet zobrazení od 10.11.2013: 990
pikantné kuracie krídelká
Pozrite si všetky recepty užívateľa gucky (konzument)





Chcete dostávať skutočné recepty od skutočných ľudí na svoju FB stenu ?
Pridajte sa ku nám ÚPLNE ZADARMO

Recept

Pri tomto postupe sa kuracie krídelká neochucujú PRED PEČENÍM, ale až TESNE PO ŇOM. Všetky chute sú preto oveľa intenzívnejšie. Tento recept spravíte minimálne 2x po sebe. Raz pri skúške a druhý krát, keď zavoláte kamarátov na návštevu.

Zloženie:
10-12 celých kuracích krídel
80-100g poloroztopeného masla (ozajstného, nie z ropy)
1-2 strúčiky cesnaku,
60 ml pikantnej omáčky,
1/2 lyžičky soli,

Postup:
Aby boli krídelká dobré a šťavnaté, musíme ich pred samotným pečením tepelne pripraviť. Ideálne je použiť iba tie časti, kde je mäsko a tú tretiu použiť na vývar, alebo polievku. Zvyšné dve časti rozdelíme a v parnom hrnci ich "paríme" 10-15 minút - viac nie.

Krídelká necháme trošku vychladnúť a obschnúť a prikryté necháme v chladničke aspoň hodinku. Rúru na pečenie si predhrejeme na 220°C a krídelká dáme na 20 minút upiecť. Po 20 minútach vyberieme, poobraciame a pečieme ďalších 20 minút.

Kým sa nám krídelká pečú, dôkladne rozmiešajte rozpučený cesnak, maslo, pikantnú omáčku a soľ. Je dôležité, aby sa krídelká vložili do tejto marinády OKAMŽITE po vytiahnutí z rúry. Všetky chute marinády ostanú pečením nezmenené a horúce pečené krídelká do seba nasajú všetky potrebné chute.

Vytlačiť recept





Černice
par zaujimavých informacii o tomto dobrom ovocíčku
celý článok...
Ako olúpať vajce za par sekund?
koniec starosti s lúpanim vajec
celý článok...
Čo by ste mali vediet o jedle?
5 veci ktore zrejme neviete o jedle
celý článok...
Odstredivka na šalát
Odstredivka na šalát - nedocenený pomocník v domácnosti
celý článok...
Ako dobre vyšľahať tuhý sneh z bielkov
Rada pre začínajúcich kuchárov - ako vyšľahať tuhý sneh z bielkov
celý článok...