RECEPTY

mäso (161)
ryby a more (16)
bezmäsité (167)
šaláty a nátierky (73)
polievky (47)
omáčky a marinády (6)
sladké pečenie (265)
slané ňamky (19)
chlieb-pečivo (15)
zaváraniny (14)
nápoje (32)
ochucovadlá (10)



Posledné recepty


Jarný karfiol s kvalitnými zemiakmi
ľahko a chutne, pre zaciatočníkov, ktorí ešte nedržali varechu

Ovocná piškótová Tvarohová torta
Čokoláda je super, ale niektoré torty sú bez čokolády rovnako dobré, ako s ňou (alebo aj lepšie).

Pečené zemiaky na suchom plechu
Stroj času - inak sa tento pokrm pomenovať nedá.

Plnená paprika pre začínajúcich kuchárov
Máte radi plnenú papriku, no netrúfnete si na prácu s mletým mäsom ? Spravte túto. Túto zvládne aj moja manželka.

Ríbezľový krémový piškótový koláčik
Ríbezle sú najlepšie surové, mierne kyselkasté, chrumkavé, doplnené výraznejšou sladkou krémovou chuťou


Partneri



pikantné kuracie krídelká

autor: gucky        počet bodov: 5        počet zobrazení od 10.11.2013: 710
pikantné kuracie krídelká
Pozrite si všetky recepty užívateľa gucky





Chcete dostávať skutočné recepty od skutočných ľudí na svoju FB stenu ?
Pridajte sa ku nám ÚPLNE ZADARMO

Recept

Pri tomto postupe sa kuracie krídelká neochucujú PRED PEČENÍM, ale až TESNE PO ŇOM. Všetky chute sú preto oveľa intenzívnejšie. Tento recept spravíte minimálne 2x po sebe. Raz pri skúške a druhý krát, keď zavoláte kamarátov na návštevu.

Zloženie:
10-12 celých kuracích krídel
80-100g poloroztopeného masla (ozajstného, nie z ropy)
1-2 strúčiky cesnaku,
60 ml pikantnej omáčky,
1/2 lyžičky soli,

Postup:
Aby boli krídelká dobré a šťavnaté, musíme ich pred samotným pečením tepelne pripraviť. Ideálne je použiť iba tie časti, kde je mäsko a tú tretiu použiť na vývar, alebo polievku. Zvyšné dve časti rozdelíme a v parnom hrnci ich "paríme" 10-15 minút - viac nie.

Krídelká necháme trošku vychladnúť a obschnúť a prikryté necháme v chladničke aspoň hodinku. Rúru na pečenie si predhrejeme na 220°C a krídelká dáme na 20 minút upiecť. Po 20 minútach vyberieme, poobraciame a pečieme ďalších 20 minút.

Kým sa nám krídelká pečú, dôkladne rozmiešajte rozpučený cesnak, maslo, pikantnú omáčku a soľ. Je dôležité, aby sa krídelká vložili do tejto marinády OKAMŽITE po vytiahnutí z rúry. Všetky chute marinády ostanú pečením nezmenené a horúce pečené krídelká do seba nasajú všetky potrebné chute.

Vytlačiť recept





Odstredivka na šalát
Odstredivka na šalát - nedocenený pomocník v domácnosti
celý článok...
Ako dobre vyšľahať tuhý sneh z bielkov
Rada pre začínajúcich kuchárov - ako vyšľahať tuhý sneh z bielkov
celý článok...
Dobré rady o syroch
Keď sa povie syyyr...
celý článok...
5 vecí, ktoré by ste vždy mali mať doma
Veci čo sa zídu
celý článok...
Kúpime recepty
Chcete si trošku zarobiť? Dajte nám recept a my Vám zaň zaplatíme.
celý článok...