RECEPTY

mäso (200)
ryby a more (19)
bezmäsité (183)
šaláty a nátierky (76)
polievky (53)
omáčky a marinády (7)
sladké pečenie (301)
slané ňamky (23)
chlieb-pečivo (15)
zaváraniny (14)
nápoje (33)
ochucovadlá (10)


Najväčšia a najlepšia pizza v meste (BB)

Ku každej pizzi kofola zadarmo


Posledné recepty


Sťavnaté fašírky z úplne chudého mäska (ideálne na skutočný hamburger)
Kto povedal, že s chudého mäsa sa dajú urobiť len suché fašírky

Kuracie stehienka s pappardelle
Možno nezvyčajná kombinácia, ale veľmi dobre to k sebe ide. A táto príloha sa robí skoro sama.

Hovädzie líčka dusené na VINEI
Niekto sa bojí dať do jedla víno, lebo alkohol nemusí, alebo varí pre deti. Tento recept má v sebe podiel hroznovej šťavy vo forme nealko nápoja a napriek tomu je dobrý.

Plnené kapustné listy - Holúbky.
Špecialita zo Zemplína. Toto je obľúbený rodinný recept užívateľky zuzana_73 z portálu Modrý Koník. Zverejnený je s jej súhlasom.

Citrónové kura so sušenými paradajkami
Tento recept patrí do kategórie obľúbený domáci obed užívateľa kamowa z portálu Modrý Koník. Zverejnený je s jej súhlasom


Partneri (abc...)



pikantné kuracie krídelká

autor: gucky (konzument)        počet bodov: 5        počet zobrazení : 1679
pikantné kuracie krídelká
Pozrite si všetky recepty užívateľa gucky (konzument)





Chcete dostávať skutočné recepty od skutočných ľudí na svoju FB stenu ?
Pridajte sa ku nám ÚPLNE ZADARMO

Recept

Pri tomto postupe sa kuracie krídelká neochucujú PRED PEČENÍM, ale až TESNE PO ŇOM. Všetky chute sú preto oveľa intenzívnejšie. Tento recept spravíte minimálne 2x po sebe. Raz pri skúške a druhý krát, keď zavoláte kamarátov na návštevu.

Zloženie:
10-12 celých kuracích krídel
80-100g poloroztopeného masla (ozajstného, nie z ropy)
1-2 strúčiky cesnaku,
60 ml pikantnej omáčky,
1/2 lyžičky soli,

Postup:
Aby boli krídelká dobré a šťavnaté, musíme ich pred samotným pečením tepelne pripraviť. Ideálne je použiť iba tie časti, kde je mäsko a tú tretiu použiť na vývar, alebo polievku. Zvyšné dve časti rozdelíme a v parnom hrnci ich "paríme" 10-15 minút - viac nie.

Krídelká necháme trošku vychladnúť a obschnúť a prikryté necháme v chladničke aspoň hodinku. Rúru na pečenie si predhrejeme na 220°C a krídelká dáme na 20 minút upiecť. Po 20 minútach vyberieme, poobraciame a pečieme ďalších 20 minút.

Kým sa nám krídelká pečú, dôkladne rozmiešajte rozpučený cesnak, maslo, pikantnú omáčku a soľ. Je dôležité, aby sa krídelká vložili do tejto marinády OKAMŽITE po vytiahnutí z rúry. Všetky chute marinády ostanú pečením nezmenené a horúce pečené krídelká do seba nasajú všetky potrebné chute.

Vytlačiť recept





Dá sa opiť z pokrmu, v ktorom bol tepelne upravený alkohol ?
Koľko percent alkoholu ostane v jedle po rôznych spôsoboch tepelnej úpravy ?
celý článok...
Kapusta
Kapusta zo súdka
celý článok...
Cvikla
Žiarivý životabudič
celý článok...
Kým kvitne baza
Magická i liečivá rastlina
celý článok...
Koľko poznáme druhov múky
Veľká múčna rodina :-)
celý článok...