RECEPTY

mäso (178)
ryby a more (17)
bezmäsité (180)
šaláty a nátierky (74)
polievky (51)
omáčky a marinády (7)
sladké pečenie (281)
slané ňamky (23)
chlieb-pečivo (15)
zaváraniny (14)
nápoje (32)
ochucovadlá (10)



Posledné recepty


Škótske vajcia po Slovensky
Škóti ich jedia hlavne na piknikoch, no nemyslím si, že by sa nedali servírovať, ako plnohodnotný druhý obedový chod.

Pôstne budhistické jedlo
Ide o bezmäsité, ale dosť sýte jedlo - opečené ryžové rezance so zeleninou, ktorého príprava zaberie do 15- 20 min.

Hríby s vajcom
A máme tu hubársku sezónu. Lesné hríby sú nielen veľmi chutné, ale kedže obsahujú veľa prospešných minerálov, sú aj zdravé.

Morčacie škvarky - neuveriteľne jemné, chrumkavé a mňamózne
Možno sa budete smiať, ale naozaj sa dajú spraviť morčacie škvarky a sú GRANDIÓZNE

Zeleninové pampúšiky
Je to chutné jedlo, ktoré si môžete pripraviť zo zvyškov varenej zeleniny z nedeľňajšej polievky.


Partneri (abc...)



Hubové rizoto

autor: karin (konzument)        počet bodov: 2        počet zobrazení od 23.9.2013: 683

Pozrite si všetky recepty užívateľa karin (konzument)





Chcete dostávať skutočné recepty od skutočných ľudí na svoju FB stenu ?
Pridajte sa ku nám ÚPLNE ZADARMO

Recept

Kto by nemal rád rizoto, toto je však výnimočné tým, že nemá v sebe mäso, je vhodné pre tých čo nejedia mäsité jedlá, ale aj ako pôstne jedlo.

Zloženie:
500g dlhozrnnej ryže,
50g sušených húb,
3 lyžice oleja,
2 cibule,
2dl bieleho vína,
6dl horúceho zeleninového alebo číreho bujónu(z kocky),
petržlenová vňať,
soľ,
150g postrúhaného syra

Postup:
Sušené huby vsypeme do vriacej vody a necháme ich v nej 20 minút. Potom scedíme, ale vodu z nich necháme. Na oleji usmažíme cibuľu, pridáme ryžu a popražíme za stáleho miešania asi minútu. Podlejeme vínom a miešame ďalej, až sa tekutina vyparí. Prilejeme asi 3dl vody z húb, bujón, pridáme huby, ochutíme, stíšime trochu plameň a prikryté dusíme, až ryža zmäkne. Hotové rizoto zľahka premiešame s petržlenovou vňaťou posekanou najemno, strúhaným syrom a podávame.

Vytlačiť recept





Čo so zbytkami v kuchyni, alebo ako neplytvať potravinami.
Zbytky v kuchyni
celý článok...
Černice
par zaujimavých informacii o tomto dobrom ovocíčku
celý článok...
Ako olúpať vajce za par sekund?
koniec starosti s lúpanim vajec
celý článok...
Čo by ste mali vediet o jedle?
5 veci ktore zrejme neviete o jedle
celý článok...
Odstredivka na šalát
Odstredivka na šalát - nedocenený pomocník v domácnosti
celý článok...