Hubové rizoto

autor: karin (konzument)        počet bodov: 2        počet zobrazení : 1019

Pozrite si všetky recepty užívateľa karin (konzument)





Chcete dostávať skutočné recepty od skutočných ľudí na svoju FB stenu ?
Pridajte sa ku nám ÚPLNE ZADARMO

Recept

Kto by nemal rád rizoto, toto je však výnimočné tým, že nemá v sebe mäso, je vhodné pre tých čo nejedia mäsité jedlá, ale aj ako pôstne jedlo.

Zloženie:
500g dlhozrnnej ryže,
50g sušených húb,
3 lyžice oleja,
2 cibule,
2dl bieleho vína,
6dl horúceho zeleninového alebo číreho bujónu(z kocky),
petržlenová vňať,
soľ,
150g postrúhaného syra

Postup:
Sušené huby vsypeme do vriacej vody a necháme ich v nej 20 minút. Potom scedíme, ale vodu z nich necháme. Na oleji usmažíme cibuľu, pridáme ryžu a popražíme za stáleho miešania asi minútu. Podlejeme vínom a miešame ďalej, až sa tekutina vyparí. Prilejeme asi 3dl vody z húb, bujón, pridáme huby, ochutíme, stíšime trochu plameň a prikryté dusíme, až ryža zmäkne. Hotové rizoto zľahka premiešame s petržlenovou vňaťou posekanou najemno, strúhaným syrom a podávame.

Vytlačiť recept





Dá sa opiť z pokrmu, v ktorom bol tepelne upravený alkohol ?
Koľko percent alkoholu ostane v jedle po rôznych spôsoboch tepelnej úpravy ?
celý článok...
Kapusta
Kapusta zo súdka
celý článok...
Cvikla
Žiarivý životabudič
celý článok...
Kým kvitne baza
Magická i liečivá rastlina
celý článok...
Koľko poznáme druhov múky
Veľká múčna rodina :-)
celý článok...