RECEPTY

mäso (171)
ryby a more (16)
bezmäsité (173)
šaláty a nátierky (73)
polievky (49)
omáčky a marinády (6)
sladké pečenie (272)
slané ňamky (21)
chlieb-pečivo (15)
zaváraniny (14)
nápoje (32)
ochucovadlá (10)



Posledné recepty


Zemiakové syrové pagáče
Ľahké, nadýchané, vydržia čerstvé aj 2-3 dni. Ak ich zamrazíte, tak aj mesiac :-)

Buchty na pare
Existuje vôbec dieťa, ktoré ich nemá rado ? A ani dospelý je neodmietne :-)

čučoriedkový koláč s orechovým korpusom
Vyvážená kombinácia CHRUMKAVOSTI a KRÉMOVOSTI. Na tento dezert nikdy nezabudnete.

Vyprážaná tekvica
Vyprážaná tekvica - alebo cukina, alebo kaleráb - tekvice dozrievaljú, treba ich zúžitkovať

Pomaly pečené kačacie stehná (9 hodín)
Konfitovaním sa v mäsa zachovajú všetky šťavy, mäsko je šťavnaté a láka vziať si REPETE :-)


Partneri (abc...)



Hubové rizoto

autor: karin (konzument)        počet bodov: 2        počet zobrazení od 23.9.2013: 539

Pozrite si všetky recepty užívateľa karin (konzument)





Chcete dostávať skutočné recepty od skutočných ľudí na svoju FB stenu ?
Pridajte sa ku nám ÚPLNE ZADARMO

Recept

Kto by nemal rád rizoto, toto je však výnimočné tým, že nemá v sebe mäso, je vhodné pre tých čo nejedia mäsité jedlá, ale aj ako pôstne jedlo.

Zloženie:
500g dlhozrnnej ryže,
50g sušených húb,
3 lyžice oleja,
2 cibule,
2dl bieleho vína,
6dl horúceho zeleninového alebo číreho bujónu(z kocky),
petržlenová vňať,
soľ,
150g postrúhaného syra

Postup:
Sušené huby vsypeme do vriacej vody a necháme ich v nej 20 minút. Potom scedíme, ale vodu z nich necháme. Na oleji usmažíme cibuľu, pridáme ryžu a popražíme za stáleho miešania asi minútu. Podlejeme vínom a miešame ďalej, až sa tekutina vyparí. Prilejeme asi 3dl vody z húb, bujón, pridáme huby, ochutíme, stíšime trochu plameň a prikryté dusíme, až ryža zmäkne. Hotové rizoto zľahka premiešame s petržlenovou vňaťou posekanou najemno, strúhaným syrom a podávame.

Vytlačiť recept





Černice
par zaujimavých informacii o tomto dobrom ovocíčku
celý článok...
Ako olúpať vajce za par sekund?
koniec starosti s lúpanim vajec
celý článok...
Čo by ste mali vediet o jedle?
5 veci ktore zrejme neviete o jedle
celý článok...
Odstredivka na šalát
Odstredivka na šalát - nedocenený pomocník v domácnosti
celý článok...
Ako dobre vyšľahať tuhý sneh z bielkov
Rada pre začínajúcich kuchárov - ako vyšľahať tuhý sneh z bielkov
celý článok...