RECEPTY

mäso (175)
ryby a more (17)
bezmäsité (176)
šaláty a nátierky (73)
polievky (49)
omáčky a marinády (6)
sladké pečenie (280)
slané ňamky (23)
chlieb-pečivo (15)
zaváraniny (14)
nápoje (32)
ochucovadlá (10)



Posledné recepty


Perkelt z kuracích srdiečok s ryžou
Asi by ste si radšej dali knedľu, halušky, alebo cestoviny, ale verte mi, ryža je úplne super

Skutočne čokoládová torta
V tejto torte sa s čokoládou nešetrilo a cítiť to aj na chuti. Je to čokoládové nebíčko.

Vyprážané zemiaky
Na posedenie, na zobkanie, dobré pre mäsožravcov aj pre vegetariánov.

Tak syrový, tak šťavnatý ideálny k vínku, pivku, alebo na piknik.
Kysnuté cesto je dobré aj na syrové koláče :-)

Ražniči s kyslou kapustou pripravenou na karameli.
Milujem kyslú kapustu a rozmýšľam, kde si ju neviem predstaviť.


Partneri (abc...)



Hubové rizoto

autor: karin (konzument)        počet bodov: 2        počet zobrazení od 23.9.2013: 616

Pozrite si všetky recepty užívateľa karin (konzument)





Chcete dostávať skutočné recepty od skutočných ľudí na svoju FB stenu ?
Pridajte sa ku nám ÚPLNE ZADARMO

Recept

Kto by nemal rád rizoto, toto je však výnimočné tým, že nemá v sebe mäso, je vhodné pre tých čo nejedia mäsité jedlá, ale aj ako pôstne jedlo.

Zloženie:
500g dlhozrnnej ryže,
50g sušených húb,
3 lyžice oleja,
2 cibule,
2dl bieleho vína,
6dl horúceho zeleninového alebo číreho bujónu(z kocky),
petržlenová vňať,
soľ,
150g postrúhaného syra

Postup:
Sušené huby vsypeme do vriacej vody a necháme ich v nej 20 minút. Potom scedíme, ale vodu z nich necháme. Na oleji usmažíme cibuľu, pridáme ryžu a popražíme za stáleho miešania asi minútu. Podlejeme vínom a miešame ďalej, až sa tekutina vyparí. Prilejeme asi 3dl vody z húb, bujón, pridáme huby, ochutíme, stíšime trochu plameň a prikryté dusíme, až ryža zmäkne. Hotové rizoto zľahka premiešame s petržlenovou vňaťou posekanou najemno, strúhaným syrom a podávame.

Vytlačiť recept





Černice
par zaujimavých informacii o tomto dobrom ovocíčku
celý článok...
Ako olúpať vajce za par sekund?
koniec starosti s lúpanim vajec
celý článok...
Čo by ste mali vediet o jedle?
5 veci ktore zrejme neviete o jedle
celý článok...
Odstredivka na šalát
Odstredivka na šalát - nedocenený pomocník v domácnosti
celý článok...
Ako dobre vyšľahať tuhý sneh z bielkov
Rada pre začínajúcich kuchárov - ako vyšľahať tuhý sneh z bielkov
celý článok...